Running therapie

Slider

Sport en beweging heeft een helende werking en is voor iedereen belangrijk. Running therapie brengt het herstelproces op gang en houdt het gaande. Door actief te bewegen weet je lichaam te ontspannen wat zorgt voor ruimte om problemen aan te kunnen en (weer) te genieten van het leven.

 FYSIEK vs MENTAAL 

Bewezen is dat het onomstotelijk werkt bij mensen die kampen met een depressie en daarnaast ook voor allerlei andere psychische en psychiatrische beperkingen. Denk aan:

  • Burn out
  • Slapeloosheid
  • Piekeren
  • Angsten en /of agressie
  • Rouw

Stevig doorwandelen of rennen hebben een stabiliserend effect op je stemming. Je maakt gelukshormonen aan (zoals serotonine) die vaak hetzelfde zijn als die voorkomen in veel medicijnen. Deze nemen de plaats in van stresshormonen (zoals cortisol).

 ONTSPANNING DOOR INSPANNING 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je na een half uur sporten los bent van je dagelijkse routine en dat je kan ontspannen. Volledige ontspanning geeft ruimte om te genieten, problemen aan te kunnen of op te lossen.

Bij het intakegesprek bespreken we je leerwens en maken we een individueel loopplan. Het enige wat je nodig hebt is hardloopschoenen en we gaan samen met je op pad, weer of geen weer!

faalangst training

weerbaarheid training

streetwise training

running therapie

groep 8 - brugklas

previous arrow
next arrow
Slider

Alex van den Akker
Torentjeshoeve 3
5018 TL Tilburg

Alex: 06 53391276

Arlette: 06 41215119

Email: alex@daadkrachtnu.nl

Kvk nummer: 65242513
NL97 RABO 0152 140190