Michelle van de Ven

Mijn naam is Michelle van de Ven. Ik ben 46, gehuwd en moeder van 2 kinderen (10 en 9 jaar). Na jarenlang in het onderwijs te hebben gewerkt, ben ik nu sinds ruim 3 jaar rots en water trainer. Het is nog steeds iedere keer een feest om te werken met kinderen en ze te zien groeien. Het mooie van rots en water is de combinatie van actie en rust. Actieve uitdagende spellen – oefeningen wisselen we af met korte mindfulness oefeningen en reflectiemomenten.

Door het speelse karakter van de training, vinden de meeste kinderen het leuk. Iedere oefening heeft een “pareltje”, een “moraal”. De kinderen kunnen dit meestal haarfijn benoemen!

Alex van den Akker en ik trainen al geruime tijd samen. We geven groepstrainingen aan kinderen tussen 6-13 jaar en volwassenen. We zijn goed op elkaar ingespeeld, laten elkaar vrij en vullen elkaar aan.

Monique Antonise-van Hattum

Ik ben Monique Antonise-van Hattum, geboren in 1978, getrouwd met Robert en moeder van een ongeboren overleden kind, een zoon (9) en een dochter (6).

Na mijn opleidingen in de branche van toerisme en recreatie heb ik veel jongerenwerk gedaan op campings, bungalowparken en in hotels. Het organiseren van sport en spelactiviteiten voor kinderen en jongeren en vrijwilliger bij kindervakantiewerk waarin ik veel met kinderen actief betrokken ben geweest in hun groei en ontwikkeling op het gebied van sport en spel.

De omgang met mensen, ouders en kinderen hebben mij mijn hele leven al geboeid. Ik wilde gaan doen wat ik daadwerkelijk van binnen voel; mijn verlangen om volwassenen, gezinnen, ouders en kinderen met open hart te begeleiden bij (opvoedkundige) vraagstukken in hun ontwikkeling en behoeftes.

Samen met Alex geeft ik vanaf het voorjaar 2016 Rots en Watertrainingen gericht op de persoonlijke ontwikkeling en groei van kinderen en jongeren. We geven daarnaast Rots en Watertrainingen voor kinderen met autisme. Werken aan hun zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie in groepsverband. Ieder kind is uniek. Het meenemen van psychosociale invloeden als systeemtherapeut en kindertherapeut maakt de samenstelling van de trainingen samen met Alex zijn achtergrond als krachtig waarbij kinderen en jongeren geholpen worden hun eigen autonomie te ontwikkelen.

www.kindverbindt.nl